— Vi har samlet penger nok til å sette i gang et nytt steg i restaureringen, sier medisinprofessor, nestformann i Nordhordland Veteranbåtlag og prosjektleder for gjenoppbyggingen av skipet, Vidar Lehmann, til Bergens Tidende.

Klar til påske

Båten vil bli liggende ved verkstedet til påsketider. Blant annet skal folk fra verkstedet bygge opp dekksalongen, gjøre ferdig dekkshuset og promenadedekket. Videre skal den store lasteluken gjøres mindre for å komme i pakt med dimensjonene fra tidligere dager. Det skal bygges dekk i åpningen etter luken og en del andre nødvendige utbedringer og arbeider.

Det nye promenadedekket skal legges av spesialister fra Svanøy Båtbyggeri som er leid inn av verkstedet i Mastrevik, forteller Lehmann.

Pris: Over en million

Han opplyser at jobben er kalkulert til å koste 1.076.000 kroner. Av dette har veteranbåtlaget 840.000 kroner selv. Resten vil bli tatt opp som banklån som skal nedbetales gjennom bruk av kontingentmidler, loddsalg og salg av årskalenderen.

For øvrig håper Lehmann at laget skal være god for en million kroner frem mot årsskiftet.

— Vi går forsiktig frem og ønsker ikke å oppta for store banklån. Vi må huske på at alt skal betales tilbake, peker Lehmann på.

PÅ TUR: DS «Oster» stevner inn Byfjorden under Nord Steam-festivalen i sommer for første gang for egen oljefyrt dampmaskin.