I Bergen kom det 21,9 millimeter med regn siste døgn. I Takle i Sogn falt det ned hele 60 millimeter.

— Er det ikke snart tomt der oppe?

— Det er ikke kommet så veldig mye regn i Bergen det siste døgnet, men det oppleves nok mer enn det er når det er så grått og disig, forklarer meteorolog Svein Inge Andersen i Storm Weather Center til bt.no. Han lover mindre regn utover dagen i dag, men mer nedbør i natt og i morgen.

Om det er noen trøst for våte bergensere, så falt det nesten tre ganger så mye nedbør i Takle som i Bergen siste døgn. 21.9 millimeter i Bergen, mot 60 millimeter i Takle.

Sogn er klimatisk et meget variert område. Mens det kom 60 millimeter regn siste døgn i Takle i Gulen kommune i Sogn, har det de siste ti døgnene bare falt 0,5 millimeter nedbør i Lærdal innerst i Sognefjorden. Bergen har i samme periode fått 171 mm nedbør, nesten 350 ganger så mye regn!

Tørrere fra onsdag

— Fra onsdag blir det tørrere i Bergen. Det bygges opp et høytrykk i Nordsjøen, så vi regner med tørrere vær fra onsdag og frem til helgen. Høytrykket vil presse nedbøren nordover forbi Stad. Været blir mildt, men vi får pålandsvind, så det kan bli en del skyer og innimellom disig, trøster meteorologen oss.

Dobbelt så mye som normalt

Siste 30 døgn 437, 8 millimeter. Normalen er 190 millimeter for januar i Bergen. I februar kommer det normalt 152 millimeter. Det meste som er målt i januar i Bergen er 478 millimeter. Det skjedde i 1989.

I januar i år øste det ned 368,7 millimeter her i byen. Begynnelsen av januar var tørrere enn begynnelsen av februar, derfor er det mer enn dobbelt så mye nedbør som normalt de siste 30 døgn. Og det kjennes på kroppen.

VÅTT OG SURT: - Ikke så veldig mye regn, sier meteorologen, men surt og vått er det i Bergen om dagen. Og dobbelt så mye regn som normalt den siste måneden, er så det holder. FOTO: bt.no webkamera