— Line var en målbevisst, stille og rolig jente. Det virker ekstra meningsløst at slike påstander skal fremsettes mot henne, sier Gjelsvik.

Tilleggsbelastning

generalsekretær i Norges Gang- og Turmarsjforbund, er en nær venn av 14-åringens familie. Han forteller at foreldrene og er opprørte over påstandene i norsk presse om at jenten døde etter å ha brukt ecstasy.

— Dette er en forferdelig tilleggsbelastning for dem, sier han.

Politiet på Malta hevdet først at dødsfallet trolig skyldtes ecstasy-bruk, men gikk i går ettermiddag tilbake på de opplysningene.

Også Gjelsvik er en nær venn av familien til Line Marie. Gjelsvik representerte riktignok Viking, mens Line Marie representerte Søfteland, men kappgangmiljøet er lite. Gjelsvik er fadder til de to søstrene til Line Marie, og han trente med faren, Erling Andersen, som i en årrekke var landets fremste kappgjenger.

— Dette er en tragisk hendelse. Jeg føler en enorm tomhet over at noe så meningsløst skal kunne skje. Det skal ikke skje sånt. Alle i den lille gangfamilien føler voldsomt med faren Erling, moren Nina og de to søstrene til Line Marie.

På landslaget

Roger Gjelsvik har trent juniorlandslaget de siste årene. Line Marie var en selvskreven deltaker på landslaget, og skulle 31 . august til Fredrikstad og delta i nordisk landskamp for ungdom og juniorer.

— Hun var tidlig i sin karriere. Det tar mange år å bli god, og vi ønsker ingen barnestjerne. Hun var med på treningssamlingen vår i Ulvik nå i sommer. Det var en jente vi fulgte med og likte, fordi hun var en flott jente og et fantastisk talent. Der var hun jo arvelig belastet.

Det norske kappgangmiljøet er lite. Landets fremste finner vi på Søfteland og i Viking i Bergen, der Gjelsvik er trener.

— Vi er en liten familie og kjenner hverandre veldig godt. Vi opplevde noe liknende for fire år siden da en av våre juniorer druknet. Det blir tomt etter Line, og vanskelig for alle, særlig for jentene på hennes alder. Vi får en viktig oppgave med å støtte jentene. Men enda viktigere er det å støtte Erling og Nina som har vært selve bærebjelken i Søfteland. Som miljø er utfordringen nå å gi dem den støtten de trenger for å komme videre i en vanskelig situasjon.

NÆR VENN: Dag Gaassand er en nær venn av familien Andersen på Søfteland. - Foreldrene til Line Marie er opprørt over påstandene om at hun døde etter å ha brukt ecstasy, sier han.