Politiet ble alarmert og tok opp jakten på mannen. 27-åringen ble lokalisert i et skogholt, men hadde ingen planer om å overgi seg til lovens lange arm.

Voldelig

Etter et basketak ble mannen lagt i jern, og i går gikk turen tilbake til fengselet. Bergen tingrett varetektsfengslet mannen for fire nye uker.

— Han er siktet for å ha kjørt bil i ruset tilstand, forårsaket trafikkuhell og for å ha forsøkt å bruke vold mot offentlig tjenestemann, sier politiadvokat Anette Vangsnes i Hordaland politidistrikt til BT.

— Mannen satt varetektsfengslet for ransforsøk og flere andre forhold. Hvorfor ble han da i hele tatt løslatt før tiden?

— Det var personlige årsaker som jeg ikke kan komme inn på som gjorde at vi valgte å løslate mannen, svarer Vangsnes.

Lovnaden om å holde seg borte fra rus og kriminalitet var derimot lite verdt. Det første mannen gjorde var å skaffe seg dop og alkohol.

Fire timer etter at han ble sluppet fri i Bergen, ble han tatt på Sotra.

— Løslatelsen gikk galt, konstaterer Vangsnes. Sotramannen benekter verken å ha kjørt i ruset tilstand, eller forsøkt å øve vold mot politiet. Problemet er at han hevder ikke å huske noe som helst, utover at han ruset seg.

Nå må mannen belage seg på å sitte bak murene til saken mot ham kommer for retten. Han er siktet for en rekke forhold. Mannen er bare en gang tidligere straffedømt.