EIRIK DAMSGAARD

I stekende sommersol — med politi og vektere i hælene - endte flukten med en forfriskende dukkert i Straumssundet på Sotra. Den 45 år gamle butikktyven var etterpå avkjølt - og totalt utmattet.

Og det er kanskje ikke så rart, etter en 30 minutters flukt som tok form av en triatlon-konkurranse med tyvgods og innlagt terrengløp, padling og svømming.

— Det var vel ikke noe godt fluktforsøk. Men det var komisk, sier lensmannsbetjent Gustav Landro ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Truet med kniv

Det var ved 16.15-tiden at to vektere fulgte etter mannen fra Sartor Senter. I sekken hadde han blant annet to par sko og fritidsklær som var stjålet.

45-åringen lot seg ikke stanse, og la i stedet på sprang nedover en grusvei. Da vekterne nådde ham igjen, truet han med kniv. Deretter fortsatte flukten gjennom skog og steinur. Den elleville ferden med vektere og politi i hælene endte ved havet, der mannen umiddelbart steg om bord i en båt.

Fra land ble politiet vitne til tyven som nektet å kaste inn håndkleet.

— Det var ikke årer i båten. Så han padlet med et øsekar. Etter hvert oppdaget han også at båten var festet i bakenden, sier lensmannsbetjent Landro.

Båten satt fast. Men fortsatt var ikke kapitulasjonens time kommet.

Tømte sekken

Først tømte han innholdet i sekken i havet. Deretter kastet mannen seg over bord. Men svømmeferdighetene var ikke de beste. Kreftene tok slutt.

— Han kom i land like ved, og der stod politiet. Vi lot ham få pusten igjen. Så erkjente han tyveri, sier lensmannsbetjent Landro.

45-åringen benekter imidlertid knivtrusler overfor vekterne. Og politiet skal i nær fremtid sende ned dykkere for å finne ut om mannen kastet en kniv fra seg i vannet.