Nå rister vi på hodet og tenker at det er enda godt vi ikke har slike problemer her i landet, men dersom Norge tar enda et skritt på veien til et Høyre-samfunn, kan vi risikere at de svakest stilte vil møte en lignende mur.

Forslag om privatisering får stadig mer støtte, og marerittet om private sykehus kan fort bli virkelighet. Dette vil føre til at penger bestemmer hvem som skal få en nødvendig operasjon og hvem som ikke får det. Hvor rettferdig er det at et menneske som ikke har mulighet til å betale sykehusregningen ikke får motta hjelp?

Som Audun Lysbakken skriver i gårsdagens BT er statsbudsjettet laget for de rike og friske i vårt samfunn. Ved at eldre og uføre får økt utgiftstaket på frikortet sitt og syke mister særfradraget, virker det som om den borgerlige regjering ønsker å straffe de som trenger medisinsk hjelp. Som om de ikke tenker på hvor tilfeldig det er om en blir syk eller ikke.

Denne utviklingen er noe vi alle vil tape på. Hva om det går så langt at det dannes noen sykehus for rike og andre for fattige, og at de som har mest ikke får behandling dersom de når først frem til blokken forbeholdt de som har minst? Hva sier dere da, kjære Høyre-statsråder?

JULIE ANE ØDEGAARD