Østlandssendingen får temaet på dagsordenen ved å forby ord som oppfattes rasistisk.

Språkprofessor Vinje kalles til Redaksjon 21 for å legitimere at neger er et nøytralt ord hvis det sies på norsk.

I BA siterer Den Sør-Afrikanske ambassadesekretær hedersmannen Nelson Mandela — som alltid har funnet det svært krenkene å bli kalt negro.

Ordet neger er for meg ekstremt negativt, sier Babatunde, leder for Ghana Association , og ber oss la vær å bruke det.

Jrad som studerer ved Norsk Lærerakademi ber folk fra sørligere strøk arbeide med selvbildet sitt slik at nordmenn ikke blir så skremt at det oppstår barrierer.

Min lille venninne på 7 år, som er engelskspråklig, blir lei seg når hun blir kalt neger, og hører ikke at dette er et meget -penere- ord enn nigger. Kanskje blir selvbildet hennes bedre hvis rase ikke var det første folk forbandt henne med?

En god oppsummering kommer i debattinnlegg av Magnus Midtgård: "Vår mentalitet er derved: Så lenge ikke jeg mener å være rasistisk eller undertrykkende er det helt greit, uansett hva ofrene for karakteristikken måtte føle".

Men - i sluttinnlegget, som er så velmenende, blir Midtgård selv offer for det stigmatiserende språket: «Når mennesker med etnisk opprinnelse føler seg støtt av våre karakteristikker, bør vi da ikke lytte?» Jeg håper Midtgård mener «annen etnisk opprinnelse» for alle er vel etniske/folkeslag? Når vi snakker om våre etniske minoriteter snakker vi vel ikke om franskmenn og italienere? Har vi ikke her et annet ord, som vi ved språkets makt, lager et skille mellom oss og de andre?

Åse Pedersen