Enkelte innlegg vet man ikke om man skal le eller gråte av. Jeg kan uansett ikke la Eirik Blakstads innlegg 28.10. stå ubesvart.

Blakstad mener at når 1500 bilister er tatt i fartskontroll på strekningen Bystasjonen-Lagunen, ja, da må selv den dummeste politimann skjønne at det er fartsgrensen det er noe galt med. Det er en interessant logikk han anvender her. Det er visst en form for demokrati innen lovverket Blakstad ønsker seg? Ja, da må vi vel ha det sånn at hvis tilstrekkelig mange begynner å smugle varer inn i landet, så burde i grunnen dette vært lov? Eller hvis mange nok begynner å bruke narkotika, ja, da må vi vel skjønne at stoff bør legaliseres?

Blakstad slår også triumferende fast det bare er vrøvl at farten krever liv. På sett og vis må jeg gi ham rett her. Det er i 98 prosent av ulykkene her i landet menne s kene som krever liv. Mennesker som kjører for fort, mennesker som ikke tar hensyn til vær og føre, mennesker som foretar livsfarlige forbikjøringer. Med de holdningene du avslører, Blakstad, antar jeg du er ganske ung. Sannsynligvis så ung at du burde huske noe fra kjøreskolen. Nemlig at økning av fart alltid medfører økning av risiko. Øker du farten fra 20 til 40 km/t, så øker du risikoen. Øker du farten fra 70 til 100 km/t likeså. Problemet er bare at i det siste eksempelet øker du sannsynligvis risikoen fra ulykke til dødsulykke hvis det skjer noe.

Jeg har ingen ambisjoner om å overbevise hr. Blakstad om at han tar feil. Det er nok en for stor oppgave. Men jeg håper at andre som har fulgt med i debatten tenker seg om både to og tre ganger. Til slutt — Eirik Blakstad har ingen respekt for lovens lange arm. Det gjør nok ingenting. Snart får vi prikkbelastning på førerkort. Da kan vi få bøller som ham av veien, og prøve å få ned de høye ulykkestallene i dette verdensmesterlandet.

Av Espen Rotevatn