Maken til uttalelse som Terje Ohnstad kommer med i BT 18.4.2002, det skal en nemlig lete lenge etter.

Det er riktig at jeg har snakket med Terje Ohnstad to ganger. Ikke på grunn av at jeg har spesielt god tid, og heller ikke fordi jeg finner det spesielt givende å kommunisere med byens varaordfører, men fordi jeg har en sak som jeg brenner for, og som berører en gruppe mennesker som har fått det så fryktelig vanskelig etter opphold på Morgensol barnehjem.

Et barnehjem der styreleder representerte Arbeiderpartiet, og der nestleder representerte Kristelig Folkeparti. Et barnehjem der små barn ble utsatt for så store grusomheter at de fikk livene sine ødelagt nesten før de var begynt å leve.

Det er det dette handler om, Terje Ohnstad. Og du har helt rett — det er alt annet enn morsomt!

Av og til lurer jeg på om politikere kan lese? For om man kan det, og om man har lest våre papirer, hvorfor går en da ut med vage uttalelser som at noe muligens kan ha skjedd på Morgensol barnehjem?

Er det for å skjule seg selv, og beskytte restene av det en ev. måtte ha av tillit i befolkningen? Eller er det for å trekke vår troverdighet i tvil?

Det kan dere ikke, for vi kan dokumentere våre påstander, og det vi sier, det kan vi også belegge med bevis ...

Så heretter foretrekker jeg at man forholder seg til fakta.

Bergen kommune har ødelagt livet for en rekke barn, og sannheten er at det ikke finnes vilje eller anstendighet nok i byrådet til at en ønsker å gjøre noe med det.

Vi som var på Morgensol, vi er ikke så forbauset over det. Vi kjenner det igjen fra før. Men det kan være greit at resten av befolkningen også får vite hva de står for, disse folkevalgte representantene.

Og dette er jo Norge, eller ...?

Av Randveig Noren Risberg,

MBI - Morgensol-barnas interessegruppe