Av Fridtjof Wiese

Nei, for tiden er Carl I. Hagen og resten av ledelsen i Fremskrittspartiet livredde for hva de politiske motstanderne og pressen vil si. Derfor kommer Hagen med uttalelser som: Det er en sak jeg er ferdig med.

Imidlertid har Hagen heldigvis også sagt at Søviknes må ta sin straff, dvs. at han måtte trekke seg fra nestledervervet og plassen på valglisten til Stortinget, og etter det får vi se om han er verdig en tilgivelse.

Terje Søviknes har gjort noe veldig dumt, og det har han innrømmet. Det er også andre politikere som gjør veldig dumme ting. For eksempel begikk Hanna Kvanmo en nesten utilgivelig handling i sin unge voksne alder. Hun gikk i fiendens, tyskernes tjeneste. Etter krigen fikk hun sin landssvikdom. Imidlertid viste hun seg en tilgivelse verdig, og fikk tilgivelse. Denne virkelig store politikeren ville vært tapt for Norge hvis man pga. trangsyn hadde støtt henne ut i kulden.

Derfor mener jeg at også Terje Søviknes bør få en sjanse. Han har tydeligvis talent til å bli en stor politiker som kan gavne hele Norge. Imidlertid må han nok vente til stortingsvalget er over i tråd med det at han har trukket seg fra dette valget.

Så noen få ord om meg som har skrevet denne forsvarstalen. Jeg er født og oppvokst i Bergen og har i de siste førti årene bodd i Oslo-området – men «hjemme» er fortsatt Bergen. Politisk er jeg høyremann med sans for mange av Carl I. Hagens synspunkter, men jeg synes også vel om enkelte av SVs argumenter.