DAG IDAR TRYGGESTAD INGUNN RØRENGARD STEIRO TROND NYGARD-STURE

Politiet mener at 32-åringen har bidratt med penger til kjøp av de 30 kiloene med hasj som ble beslaglagt i oppkjørselen til Union MC for akkurat en måned siden.

Fra før er syv mann fengslet i saken, tre av dem er fra Bergen, tre fra Drammen og en fra Sunnhordland.

Sendte pengebud

Politiet mener at 32-åringen i midten av januar sendte en mann fra Florø til Bergen med 66.000 kroner. Disse pengene ble overlevert til en av lederskikkelsene i Union MC. Dette skjedde samtidig med at politiet mener penger ble brakt til Oslo, som forskuddsbetaling for de 30 kiloene med hasj.

32-åringen ble pågrepet på sin arbeidsplass tirsdag. Han nekter ethvert kjennskap til saken, men skal ha bekreftet at han har lånt penger til medlemmer i Union MC. At pengene skulle gå til narkotika hevder 32-åringen var helt ukjent for ham.

Politiet fester ikke lit til historien. De mener nå å være på sporet av pengestrømmen rundt det store narkotikakjøpet.

32-åringen nekter

Derfor ba de i Sunnfjord tingrett i går om full isolasjon av 32-åringen de kommende to ukene. Retten sa seg enig, mens den siktede Florø-mannen nå har brakt avgjørelsen inn for Gulating lagmannsrett.

— Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier hans forsvarer, advokat Øystein Andersen til BT.

32-åringen er foreløpig siktet for å ha medvirket til kjøp av mellom ett og to kilo hasj.

— Jeg kan bekrefte at en mann er fengslet, og at det sammenheng med en større narkotikasak, sier politiinspektør Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt til BT.

Samtidig som 32-åringen ble pågrepet på sin arbeidsplass, slo politiet til mot Hammer MCs lokaler i Florø, som ligger et steinkast fra politihuset i byen.

Ytterligere to personer har status som siktet i saken, men er løslatt.

- Knyttes til krim

Under razziaen fant politiet mindre mengder hasj, piller og ampuller med et ukjent innhold. Trolig dreier deg om kroppsbyggingsmedikamenter. Det ble også beslaglagt et våpen.

— Vi knytter klubben til kriminell aktivitet. At den sympatiserer med Hells Angels (HA) er kjent for oss, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Flora politistasjon til BT.

Han bekrefter at flere av medlemmene tidligere er domfelt, hovedsakelig for vold og narkotikaforbrytelser.

Politiet gjorde flere interessante funn i lokalene til MC-klubben, som ikke skal ha mer en fem aktive medlemmer.

Både inne i lokalene og utenfor var det montert opp videokamera, ett av dem stilt rett inn mot politistasjonen.

— Vi kan bare spekulere i hvorfor de har interesse av å overvåke politiet, men med å rette kameraet mot oss, skaffer de seg kontroll over når vi kjører inn og ut, sier Eggen. Politiet har nå fjernet kameraene, som de mener Hammer MC har hengt opp ulovlig.

HA-VENNER: Hammer MC i Florø knyttes stadig tettere opp mot Hells Angels. I går ble en av klubbens medlemmer fengslet, siktet i den store hasjsaken mot Union MC i Bergen. - Vi knytter klubben til kriminell aktivitet, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Flora politistasjon. <p/> FOTO: ØYSTEIN TORHEIM