Dette er typisk argument for «hverdagsrasistene». Er man mørk i huden, ja da blir en nærmest automatisk regnet som innvandrer.

Til Peter Dalseggs kan jeg opplyse at dette faktisk gjelder en regelrett henrettelse på en norsk ungdom med norsk mor, begått av norske ungdommer som har den forkvaklet forestilling at nordmenn skal ha lys hud!

Benjamins problem var at han hadde feil hudfarge, og det ble hans død!

Drapet hadde ikke noe med Norges innvandringspolitikk å gjøre, like lite som det var et kriminelt oppgjør. Dette var et rent rasistisk drap begått av nazister. Jeg håper at vi kan være enige om at vi ikke ønsker nazistisk herrefolk-ideologi tilbake til Norge.

Vi har alle et ansvar for å hindre hverdagsrasisme, så hva er hverdagsrasisme? Vi ser daglig at mennesker med annen hudfarge blir stoppet i tollkontrollen, mens ektefelle med hvit hudfarge blir behandlet på en helt annen måte. Vi ser personer med mørk hudfarge langt oftere blir stoppet av politiet på gaten. Vi ser at huseiere nekter mennesker med mørk hudfarge å leie hos dem, Vi ser at høyt utdannete mennesker, men med «feil» hudfarge, bli nektet jobber de er kvalifisert til. Så har vi alle ryktene om alle de innvandrerne som får Mercedes på sosialkontoret. Listen er lengre, men resultatet av denne hverdagsrasismen fikk vi et tragisk utfall i Sogndal i fjor da en mørk norsk ungdom ble mobbet til døde av norsk ungdom kun fordi han var mørk i huden.

La oss håpe at mennesker som Peter Dalsegg slutter å bagatellisere hverdagsrasismen. La oss håpe at de politiske partiene som bruker hverdagsrasismen til å sanke stemmer ser hvor det bærer hen. La oss håpe at Benjamins død får mange til å våkne opp, og at vi slipper flere drap på rasistisk grunn.

Bjørg Sirevåg