Forrige uke ble saken henlagt på grunn av frykten for at det kunne tilstøte vitnene noe dramatisk.

Vi leser så at den ene som var fra Kosovo nå vil reise hjem frivillig uten å saksøke myndighetene for rettsforfølgelsene han har vært utsatt for.

Vi nordmenn blir nesten rørt når vi leser slike sympatisk utspill. Marokkaneren har vi hørt lite fra, men han er vel også på vei hjem igjen til sitt elskede hjemland.

Nå er vi også spent på om vår elskede landsmann som er på vei hjem fra Irak har spennende nytt å fortelle, og vi håper inderlig at ikke myndighetene er kritiske til hans heimevernsaktiviteter i hjemlandet. Rykter har fortalt at Jordan, Irak, USA og sikkert andre ønsker ham i forvaring.

Vi håper på det sterkeste at norske myndigheter stopper all denne personforfølgelsen og gjør hva de kan for å ta vare på våre landsmenn.

Hvorfor kan ikke de som ønsker det fritt ta inn 35 kg heroin inn til Norge, smugle narkotika til Jordan og ha mer enn 500 religiøse forkvaklete personer under kommando uten at de respektive lands myndigheter skal lage stor oppstand av det?

Nei, la oss innføre lover som alle andre demokratiske samfunn slik at de som ønsker det kan gjøre hva de vil uten at myndighetene blander seg inn i alt mellom himmel og jord, og heller konsentrere oss om de som kjører mot rødt lys på Danmarks plass eller parkerer feil i sentrum. Det er slike forbrytelser som irriterer oss nordmenn noe vanvittig og hvor vi virkelig er opptatt av rettferdighet og respekt for lover.

JAN TUV, LAKSEVÅG