NTB og OVE A. OLDERKJÆR

Fartøyet er totalhavarert. Det er no ein tynn oljefilm på sjøen rundt skipet, men ikkje teikn til diesellekkasje. Havaristen har ca. ett tonn diesel i tankane og 400 tonn asfalt i lasterommet. Det er lagt ut lenser rundt skipet.

To slepebåter ble brukt for å prøve å trekke «Nico» sidelengs av grunnen. Plutselig fikk skipet kraftig slagside og bergingsmannskapene som var om bord i «Nico» hoppet raskt fra lasteskipet og om bord i slepebåtene.

Slepebåten «Haabull» ligger stand by ved havaristen, like ved Totland på Moster i Bømlo kommune.

Lasteskipet gikk på grunn sørvest for Mosterhavn like over midnatt natt til torsdag. De tre om bord gikk i livbåtene og kom ikke til skade. Ca. 200 tonn av asfaltlasten på 600 tonn som var på vei fra Karmøy til Stord ble torsdag formiddag overført til lastebåten «Vitin».

«Nico» fikk hull i bunnen etter grunnstøtingen. Bergingsmannskapene har natt til fredag forsøkt å tette hullet.

Ifølge mannskapet oppstod det aldri noen dramatisk situasjon da skipet gikk på grunn. Mannskapet satte for sikkerhets skyld ut livbåtene. Det ble sendt ut nødsignal, og flere båter i nærheten gikk mot det grunnstøtte skipet. Mannskapet brukte aldri livbåtene. De oppholdt seg i skipet til hjelpen kom.

«Bison» kom først til stedet, og kunne plukke opp de tre fra det grunnstøtte skipet.

«Nico» er eid av selskapet Osterfrakt.

MISLYKKET SLEP: Lasteskipet «Nico» fikk fredag formiddag slagside og kantret. (FOTO: OVE A. OLDERKJÆR)