Av Daniel Viksund, sekretær Bergen Fremskrittspartis Ungdom

Spesielt på den politiske venstresiden er motstanden mot denne krigen sterk og brukes i denne anledning i deres propaganda mot USA.

Som skoleelev her i Bergen synes jeg det er frustrerende at partier fra venstresiden bruker denne anledningen til å prøve å manipulere skoleelever.

Når skolene i Bergens-området godtar ensidig politisk virksomhet så bryter de undervisningsloven. Skolen skal være et område som er fritt for politisk påvirkning. En lærer som lar sine politiske meninger skinne igjennom i undervisningen er ikke egnet til å være lærer. Dette vet de fleste lærere og få lærere lar sin politiske overbevisning skinne gjennom i undervisningen.

På min skole er kontoret nødt til å stemple en plakat før man får henge den opp, og på denne skolen har kontoret flere ganger tillatt opphenging av politisk materiale. Men det å fylle en hel skole med plakater om at USAs president George W. Bush er en terrorist er politisk påvirkning, dette er like mye umoralsk som det at en lærer sprer sitt politiske budskap i undervisningen.

Det er et faktum at ungdom er lette å påvirke og dette vet venstresiden kynisk å utnytte. Akkurat nå er det nei til krig i Irak som er i vinden, men for ikke mange måneder siden var det Israel-Palestina-konflikten som var i fokus.

Plakatene ble også da klistret opp over hele skolen min. Som en støttespiller av Israel finner jeg denne propagandaen både usaklig og usmakelig.

Jeg oppfordrer derfor administrasjonene på skolene å følge opp regelverket og ikke tillate den politiske venstresiden ensidige propaganda mot USA og Israel og deres indirekte støtte til internasjonale terrorister i Irak og blant palestinerne og deres ledere.