Og på de tusen sjøer er det gratis å ta med seg bilen på fergene. Man er på de kanter i stand til å se, at veier, ferger, broer og tunneler er et statsanliggende, og at avgiftene ved kjøp av ny bil — og drivstoff - skal være nok til å løse disse samfunnsoppgaver.

Men hva med oss? Politikerne er så kåte på å presse norske bileiere som sitroner, inntil siste skvett er ute, og vi etter hvert kan søke om medlemskap i Gjeldsslavenes Forening. Som om ikke en bompengering rundt Bergen var nok, så presterer initiativtakerne til Norges Dusteforbund å sette opp en ytre bompengering i tillegg!! Nok er nok, og det var for lenge siden. Hvorfor i bilens navn går det ikke an å løse samferdselsoppgavene like genialt her , som i Finland? Og skal vi som er pendlere mellom Fana og Nordhordland måtte betale bompenger, bare fordi vi må kjøre gjennom Fløyfjellstunnelen? Vi er ikke til pest og plage for dem som bor og virker i Sentrum! Gi oss i det minste frikort! Vi har dyr nok reise som det er! Nei da, her går skattepenger og bompenger like gjerne til å underholde Arafats kone i Paris, som å fø på hoplahusjer som springer rundt i buskene og skyter på hverandre i Afrikas for øvrig storslagne natur. Avgiftspolitikken når det gjelder bil her til lands er helt syk ! Skal du ha baksete i en kraftig og trygg firehjulstrekker, så skal du blø med 200.000-300.000 kroner ekstra!

Kjære oppegående politikere! Fjern alle bomstasjoner nå straks , og sett samtidig fartsgrensen på motorveiene i Bergensområdet til 100 km/t, så vil ulykkestallene gå drastisk ned! Noen som tør? Få se!

TERJE HAUGOM, RÅDAL