— Jeg vet ikke om jeg er mest sint eller mest skuffet, sier Lisbeth Strand, en av de to tidligere beboerne ved Morgensol barnehjem.

Tidligere i år stevnet de Bergen kommune for brudd på menneskerettighetene.

Saken ble tatt opp på onsdagens møte i komité for helse og sosial. Frp og RV fremmet et forslag om å inngå forliksforhandlinger med de to, men ble avvist av de andre partiene med unntak av SV.

— Konklusjonen er at saken må vurderes kontinuering i forhold til den pågående rettsprosessen, sier byråd for helse og sosial, Kristin Ravnanger, som mener saken er så komplisert at de ennå ikke kan ta noen avgjørelse.

— Hvilken informasjon mangler før det kan skje?

— Det er det helt umulig å svare på så lenge saken går sin gang. Dessuten er det unntatt offentlighet.

— Er overgrepene mot de to godt dokumentert?

— Det har jeg ingen kommentar til.

De to Morgensol-barna mener kommunen driver en uthalingstaktikk for å få dem til å gi opp. Et av de viktigste argumentene fra Bergen kommune er at saken er foreldet.

— Det virker nesten som om de har tenkt å statuere et eksempel for å skremme andre. Men vi kommer ikke til å gi oss, sier Strand, som nå ser frem til en rettssak.

Komitéleder Liv Røssland (Frp) er svært misfornøyd med voteringen.

— Moralsk forpliktelse går ikke ut på dato. Jeg hadde håpet vi kunne skåne disse to jentene fra å få brettet ut livet sitt på denne måten. Jeg tror de vinner en knusende seier i rettssalen.