— Sammenliknet med nedbøren som førte til flom i Midt-Norge, var nattens nedbør bare småsildring i forhold, sier meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center AS.

På nedbørstoppen i går kveld

Vestlandet lå likevel på nedbørstoppen mellom klokken 20 i går og klokken 8 i dag tidlig. Våtest var det på Kvamskogen som fikk 39 med mer regn over seg. Bergen kom på femteplass med 24 mm nedbør. Kraftige byger til tross, nattens nedbør var så normalt som man kan få det.

— Så langt i august ligger vi fire prosentpoeng under normalen. I Sunndalsøra, som var rammet av flommen i forrige uke, regnet det på tre dager tre ganger over normalen for hele august, til sammen 200 mm, sier Krogsæter til bt.no.

20 grader søndag

Ut fra Storm sine værprognoser er det ikke grunn til å pakke ned solkremen riktig enda. Søndag ligger det an til blå himmel og opp mot 20 grader i luften. Meteorologen spår at finværet skal holde seg i noen dager.

Men før solen bryter gjennom må vi tåle flere våte dager. Over hele Vestlandet vil det bli mye regn torsdag og fredag, krydret med sørvestlig kuling. Lørdag snur været og vi kan begynne oppladningen mot det som kan bli sommerens siste besøk på Vestlandet.

BERGENSVÆR: Kraftig regnvær er som kjent ikke noe uvanlig fenomen i Bergen. Her er bergensværet skildret av tegner Audun Hetland.