INGUNN RØREN

En 37 år gammel mann fra Fana ble pågrepet fredag. Han er siktet for heleri av tyvegodset som ble funnet, men nekter straffskyld.

Politiet fant datautstyr, hifi-utstyr og sportsutstyr i naustet. Det skal også ha blitt funnet smykker.

— Det er snakk om store verdier, sier politiførstebetjent Idar Grotle ved Fana politistasjon.

Flere steder

Etter det BT kjenner til, leter politiet nå etter flere steder der det kan være lagre av tyvegods, i tillegg til at de er på jakt etter flere personer som skal være involvert i saken.

Politiet forsøkte lørdag å få 37-åringen varetektsfengslet for en uke, men fikk ikke medhold av forhørsretten. Politiadvokat Hilde Welde påkjærte løslatelsen, og fikk medhold i at mannen må sitte i varetekt til lagmannsretten har behandlet saken.

37-åringen er tidligere straffedømt, men det ligger flere år tilbake i tid. Han nekter all befatning med tyvegodset. 37-åringen skal ha blitt pågrepet fordi en kamerat av ham i en politiforklaring hevdet at gjenstandene i naustet tilhørte 37-åringen. Naustet eies av kameratens far. Kameraten er foreløpig ikke formelt avhørt.

- Prøvde å fraskive seg ansvar

— Vedkommende som retter beskyldninger mot min klient, var i en situasjon der det er grunn til å tro at han prøvde å fraskrive seg ansvar for funnene som ble gjort i naustet, sier 37-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

— Vi ønsker å holde denne mannen i varetekt på grunn av fare for bevisforspillelse. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier politiadvokat Hilde Welde, som ikke fikk medhold i sitt ønske om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører.

37-åringen var inntil nylig siktet i flere tyverisaker. Disse sakene er svært nylig henlagt, den siste så sent som 13. august. Mannen er nå siktet for heleri i de samme sakene.