• Spillet og regien rundt opprøret og bråket blir tydeligere og tydeligere for hver dag, sier Arne Sortevik. Etter at Terje Søviknes trakk seg har bergenspolitikeren Arne Sortevik førsteplassen på Fremskrittspartiets stortingsliste for Hordaland.

MARIANNE RØISELAND marianne.roiseland@bt.no

Sentralstyret kommer trolig i dag til å behandle henvendelsen fra Hordaland om å rydde bråkmakerne ut av partiet.

De siste dagers avsløringer om spillet rundt nominasjonsprosessen og Terje Søviknes' fall har utløst en voldsom harme i hele partiapparatet. For en uke siden var partiledelsen mest opptatt av å skape ro, nå har sjansene for et generaloppgjør økt.

— Jeg tror det er en riktig betraktning, sier Sortevik.

Bakmennene som flere lokallag i Hordaland har pekt ut er Sigrun Sangolt Natås, Terje Knudsen og John Mandelid.

I hele dag har det i Stortingets korridorer gått rykter om et forestående oppgjør med Vidar Kleppe.

Det er hans uttalelser om den tredje sex-saken i partiet som kan være dråpen som får det til å renne over for Carl I. Hagen og partiledelse.

Hans tilknytning til bråket i Hordaland og Cathrin Rustøen har heller ikke bidratt til å styrke hans stilling i partiledelsen.

Etter det Bergens Tidende har grunn til å tro, kan sentralstyret komme til å se saken i Hordaland i en større sammenheng, der også prosessen mot brødrene Danielsen blir et vesentlig element.

Ingen i partiledelsen vil for øyeblikket kommentere denne saken.

Sentralstyremøtet skulle ha startet sitt møte klokken 16.00, men det ble utsatt to timer på grunn av et opphetet møte i Stortingsgruppen i formiddag.

Foreløpig har det lekket få opplysninger om hva som har foregått på møtet.

— Ingen kommentar, er standardsvaret stortingsrepresentantene ga etter møtet.

Sentralstyremedlem Liv Røssland er blant dem som håper eksklusjonshenvendelsen fra Hordaland blir sendt over til det såkalte Solholm-utvalget i løpet av kvelden.

— Det er en god del ting som skal opp på sentralstyremøtet, så det spørs hva det blir tid til, sier organisasjonssekretær Leif Hjeltnes.

Kveldens sentralstyremøte er et forberedende møte til landsstyremøtet som starter i morgen.