Av Roald Steinseide,fylkestingsrepresentant Frp, 5. stortingskandidat Frp

Avgiftspartiet (Ap) kjenner ingen grenser i så måte, og når de så inngikk et budsjettsamarbeid med sentrum, ja, da var det fritt frem for høyere avgifter. At sentrum er et alternativ til Ap når det gjelder regjering, er heller tvilsomt. I så fall trengs det et sterkt Frp for å holde dem i ørene, slik at skattetrykket ikke løper helt løpsk. Helst burde Frp vært med i regjering og her burde Frp hatt finansministeren. Da Frp er det eneste partiet som fortsatt ser ut for å har respekt for folks lommebøker, og som mener at folk flest er de som best er skikket til å kunne styre sin egen økonomi, uten for mye innblanding av avgiftskåte politikere.

Tenk deg hvor mye du tross alt betaler i skatter. Ta et eksempel. Du står opp om morningen og går på toalettet, trekker i snoren og spyler ned med kloakkavgiften. Så går du på kjøkkenet og koker kaffe. Her tapper du ut av vannkranen, vannavgift. Av kaffen har du betalt 24 prosent mva., og av strømmen du bruker til å koke kaffen så betaler du elavgift. Så setter du deg i bilen og kjører til jobb. Veiavgiften ruller, og er du så uheldig at du skal inn til Bergen, ja, så må du ut med bomavgift.

For ikke å snakke om hvis du må fylle drivstoff, her ruller avgiftene så det renner ut av pumpene. Når du så endelig er kommet på jobb, etter å ha funnet deg en parkeringsplass og betalt parkeringsavgiften og så har slitt deg gjennom måneden for så å motta lønn, ja, så har man på toppen et skyhøyt skattetrekk som arbeidsgiver betaler arbeidsgiveravgift av. Har du vært så syndig og gjort en ekstra innsats og jobbet noe overtid så skal du ikke få glede deg med de kronene, da farer nok skatten av sted med over halve lønna. Av det lille du da sitter igjen med og eksempelvis skal betale regninger med, ja, så har man funnet på noe nytt å hale pengene fra deg på, nemlig gebyr.

Hva er så alt dette, jo, enkelt og greit skatt. Hadde man tatt dette direkte over skatteseddelen og folk hadde sett hvor mye man virkelig betaler, ja, så hadde nok protestene blitt langt større, derfor har disse skattekåte politikerne valgt å heller kalle noe for avgift og annet for gebyr, dette i tillegg til ordinær skatt.

For Frp ligger vår politikk fast. Frp er det eneste parti som er villig til å la de store ressurser som Norge i dag sitter med komme folk flest til gode. Derfor er det viktig at man etter valget i høst får et sterkt Frp med innflytelse, slik at skattetrykket blir redusert. Gjør man ikke det er jeg redd for at man kan innføre en ny selvangivelse som kun bør bestå av 3 spørsmål. Nemlig: Hva har du tjent? Hvor har du gjort av pengene dine? Og hvor og når kan vi komme og hente dem?