Jeg har fulgt de siste ukers leserinnlegg om teaterstykket med stor interesse. Jeg er mor til fire, og har i flere år sammen med mine barn hatt stor glede av det gode og mangfoldige kulturtilbudet barn har i Bergen.

Forestillingen «Dumme konger og Grimme Troll» på Den Nationale Scene hadde vi sett frem til i lang tid. For familien var dette stykket en stor og positiv opplevelse. Et av barna i familien har også til stor glede hatt muligheten til å se stykket to ganger. Han var så heldig at han gikk i en klasse som gjennom den kulturelle skolesekken har fått gratis forestilling.

Jeg kjenner ikke igjen mye av den kritikken som er kommet siste tiden. Jeg vil også fremheve at veldig mange i mine omgivelser er begeistret etter å ha sett stykket. Etter selv å ha vært mye sammen med barn i mange år vet jeg at barn har stor glede av eventyr. Den måten Den Nationale Scene har iscenesatt de åtte europeiske eventyrene er særdeles godt og profesjonelt gjennomført. Skuespillerne har et høyt faglig nivå, og klarer med enkle hjelpemiddel å få til en flott forestilling. Denne forestillingen kommer inn i rekken av de mange gode forestillinger teateret de siste årene har tilbudt barn.

At noen barn blir redde er forståelig. Hva vi blir redd for og grad av forberedthet på det vi møter er ulik, både for barn og for voksne. Teateret burde ha vært mer tydelige i markedsføringen av stykket. Jeg forventer at teatersjef Morten Borgersen kan gi oss foreldre en tilbakemelding på hva som er bakgrunnen for den mangelen på informasjon foreldre opplever.

Uansett, jeg synes det er ille hvis noen få leserinnlegg fra engstelige mødre skal føre til at mange barn i Bergen mister muligheten til å se dette stykket.

Jeg vil med dette oppfordre alle voksne og barn i rette målgruppe til å skaffe seg billett på DNS snarest mulig.

God fornøyelse!!!

MOR TIL FIRE, TANTE TIL TOLV OG NABO TIL MANGE EVENTYRGLADE BARN