I Bergens Tidende hevder tidligere praktiserende psykiater Berthold Grünfeld at Levende Ord truer folk med dommedagsprofetier og at vi er skyld i høye selvmordsstatistikker blant unge homofile. Disse løse antagelsene er sannsynligvis grunnet med at det blir for tungt for de homofile at deres samlivsform blir satt spørsmålstegn ved, eller kritisert. Hvis disse uttalelsene fører folk i døden, vil ikke da all kritikk av gal livsstil hos mennesker kunne føre folk i døden?

Tenk om vår innstilling til alkoholisme var den samme som til homofili? Tenk om propagandister stod frem og anklaget kritikere til ikke å ta hensyn til alkoholikerens følelser? Vi vet at en alkoholiker går gjennom indre konflikter og forferdelige følelse av forkastelse og skam. Derimot blir millioner av kroner hvert år bevilget til å hjelpe alkoholikere å bli fri. Men når noen snakker om homofili som et problem, blir de gjerne kalt homo-hetser.

Ordet homofili kommer fra gresk og betyr kjærligheten til et menneske av samme kjønn. Heterofili betyr kjærligheten til et menneske av motsatt kjønn. Pedofili betyr kjærligheten til barn. Når skal noen står fram og si at kjærligheten i en pedofil relasjon er like naturlig og god som kjærligheten i en homofil eller heterofil relasjon? Når skal noen stå fram og hevde at det ville være naturlig at en pappa lærte sin datter på 13 år om sex ved å eksperimentere sammen med henne? Sexologer i Norge oppmaner jo tenåringer til å eksperimentere, ikke med kjæresten, men med vennene. Når grensene flyttes på det seksuelle område leder vi samfunnet inn i et mørke ingen av oss ønsker.

De samme reaksjonene vi har for pedofili eller incest i dag, er de samme reaksjonene vi hadde for homofili for 50 år siden. Det er en skremmende utvikling.

Er homofile potensielle voldtektsforbrytere, slik TVNorge hevder jeg har sagt? Nei! Alle homofile er ikke potensielle voldtektsforbrytere. Jeg henviste i tv-intervjuet til hendelsen i Sodoma og Gomorra (1 Mos. 19:1-11). Der ville mennene, unge som gamle, ha sex med to besøkende menn. Det var den hendelsen jeg henviste til. Dermed er det ikke sagt at alle homofile er potensielle voldtektsforbrytere. Men hvis samfunnet får fortsette å utvikle seg i en retning der alle seksuelle former etter hvert blir akseptert, da står vi i en reell fare for en økende voldtektsrate.

Vi har sagt at homofile kan komme til Levende Ord for at Jesus kan sette dem fri. Vi tror at alle mennesker, hvilken synd de måtte være bundet av, kan komme til menigheten og bli fri. Jeg håper og tror at de aller fleste menigheter i dette landet har en lignende innstilling. Homofili er ingen større synd enn løgn og baktalelse. Problemet er bare at noen mennesker i dette landet forsøker å få den til å bli mer akseptert. Derfor finner jeg det nødvendig å rope litt høyere.