Hagen må ta det ansvar som trengs for å redde stumpene av troverdighet for partiet, men viktigst av alt overfor andre unge jenter, fordømme Terje Søviknes' handling og sørge for å begrave ham politisk – for det har Hagen makt til!

Søviknes har skadet partiet på en måte som kan føre til at Frp ikke har mulighet til å finne samarbeidspartner i en eventuell sammensatt regjering med Høyre og KrF. Terje Søviksnes vil sannsynligvis være den største stemmesanker Arbeiderpartiet vil få før stortingsvalget.

Terje Søviksnes hevder fortsatt at det ikke skjedde noen seksuelt overgrep – han har rett og slett ikke forstått situasjonen. Han var 30 år, sentralt posisjonert i ledelsen av Frp – hun var 16 år og på sitt første landsmøte med FpU. Da er det faktisk sånn at uansett om det var et fysisk overgrep eller ikke – så er det et maktovergrep under et partiarrangement som er utført og som må fordømmes mye sterkere om Hagen fortsatt ønsker at Frp skal ha noe som minner om troverdighet.

Terje Søviksnes ber om nåde og tilgivelse – kanskje kan partiledelsen tilgi, men han har vist sin dømmekraft og har følgelig ingenting å gjøre i toppen av et stort parti.

FRODE NOSS