— Vi har hatt en travel natt med mye å gjøre, men ingen ting alvorlig har skjedd, forteller operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Men om bergenserne holdt seg unna de alvorligere lovbrudd natt til nasjonaldagen, var det mange som hadde fått i seg mer enn hva godt er av alkohol.

— Vi har hatt mye fyll, bekrefter Bruarøy. Til tider var det befolkingstettheten stor i fyllearresten. 17 stykker var innom i løpet av natten. - Vi måtte begynte slippe folk ut igjen i løpet av natten for å få plass til de nye, forteller operasjonslederen, som beskriver natt til 17. mai, som "travel, men ikke blant de verste".

- Usedvanlig stille

  • Vi har hatt en usedvanlig stille og fredelig 16. mai i fylket, forteller operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Torfinn Søvik. - En promillekjører i Florø er det eneste å melde om.

— Det er nok mange år siden vi hadde en så rolig 16. mai. Vi hadde ingen i arresten i Florø, sier Søvik. - Det er det lenge siden vi opplevde.

- En vanlig helg

Sør i Hordaland beskrives natten også som forholdsvis stille og rolig.

ý For å være 16. mai har det vært fint, sier operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Harald Myklebust, til bt.no.

— I hele politidistriktet hadde vi åtte mann i fyllearresten. Det er ikke mer enn en vanlig helg.