Jeg mener BT har gitt både oss lesere og politikerne våre nok beviser på det totale svik overfor disse barna.

Men så slår «politikerforakten» til for fullt igjen.

Det er skammelig at våre folkevalgte ikke klarer å være på linje med mannen i gaten i en slik opplagt sak, men verst er det når de gjemmer seg bak det juridiske.

Hvem i alle dager trenger juridiske betraktninger i en slik moralsk og jordnær sak, når en bare behøver litt sunt bondevett for å treffe en avgjørelse. Og riktig ille blir det når jeg leser varaordfører Terje Ohnstad (Ap) sin flåsete kommentar: «Har man god tid, kan man jo endelig snakke med disse menneskene.»

Jeg vil ikke trekke frem det som har gjort meg mest opprømt i denne saken, men gå direkte på hvordan man bør avslutte dette skamløse kapitlet i Bergens by sin historie, en gang for alle.

Alle som ble «tatt vare på» av Morgensol og andre barnehjem i perioden 1952 til 1980, skal få en erstatning i forhold til lidelsene de har vært gjennom, (100.000 kr for hvert «ivaretatt» år?). Og de som kan dokumentere varige skader grunnet oppholdene ved barnehjemmet, skal det gis ytterlig erstatning.

Våre politikere bør være klar over at i denne saken blir de testet på sin egen klokskap, og om de er verdige vår tiltro som ledere.

ARNE DAHL,

BERGEN