Kanskje kan øvelsene i Tromsø foregå uten flomlys om kvelden? Hvis øvelsene skal foregå i vinterhalvåret, er det selvfølgelig ingen midnattssol. Før vårjevndøgn (20. mars) vil dagene i Tromsø være kortere enn i Sør-Norge. 1. april går solen ned kl. 19.51 (sommertid). Da kunne man kanskje avvikle tidlige kveldsrenn uten flomlys, men midnattssol inntreffer ikke i Tromsø før 18. mai og varer til 25. juli. Den som forventer en ekstra-midnattssol i februar-mars eller april i OL-året, vil nok bli skuffet!

Det forekommer nok kalde somrer i Nord-Norge, men i min barndom badet vi en gang 31. mai i Jansvannet ved Hammerfest i 19,5 grader. En annen gang var det målt 22 grader i et annet vann. Så hvis noen mener at skiføret er påregnelig i midnattssoltiden i Nord-Norge, får de ta seg en tur og se selv. Ta med badehåndkle!

Hvis det anses som svært viktig å holde vinterleker i midnattsol, burde man vurdere Svalbard etter 20. april. Da begynner nemlig midnattssolen i Longyearbyen, og der holder nok skiføret både i april og mai. Men transport og innkvartering vil by på store problemer, kanskje også været.

OLE DANBOLT D.E.