Kronikken er skrevet av Frps hovedrådgiver Inger Marie Ytterhorn, medlem av Nobelkomiteen og tidligere stortingsrepresentant fra Hordaland.

Haoko Tveitt sier til NTB at kronikken bryter med alle juridiske og presseetiske regler om injurier. Straks han så kronikken på trykk lørdag sendte han telefaks både til partileder Carl I. Hagen og Frps sentralstyre for å få dem til å gripe inn overfor Inger Marie Ytterhorn. Men ingenting har skjedd, sier han.— Det bekrefter at vi har to sett med reglementer i Frp - ett for dem som støtter de nye vedtektene nestleder Terje Søviknes står bak og ett for dem som går imot. Det er en situasjon vi ikke kan leve med, sier Haoko Tveitt.

Benkeforslag Haoko Tveitt regner med at det på nominasjonsmøtet i Hordaland Frp lørdag vil komme benkeforslag på kandidater som skal konkurrere med nestleder Terje Søviknes om førsteplassen på stortingslisten.

— Dersom slike benkeforslag blir avvist, får vi se hvor mange blanke stemmer det blir på Terje Søviknes. Men dersom stortingsrepresentant Terje Knudsen og leder i Hordaland Frp, Sigrun Natås Sangolt ikke kommer høyt opp på stortingslisten, må vi drøfte hva vi skal gjøre, sier Tveitt.

Eksklusjon Haoko Tveitt var talsmann for en alternativ liste til den flertallet i nominasjonskomiteen legger fram på nominasjonsmøtet. Men denne listen ble slått hardt ned da førstemann på listen, Fredrik Litleskare, på et ekstraordinært fylkesstyremøte forrige uke skriftlig trakk seg fra listen etter at han var truet med å bli ekskludert fra partiet.