• Det føles enormt godt at vi har fått medhold på de viktigste punktene, sier Siri M. Kalvig.

— Retten sier vi har handlet innenfor det som er arbeidsgivers styringsrett, at vi ikke har sagt opp noen og at vi ikke har mobbet, sier Siri M. Kalvig til BT.

Med arbeidsgivers styringsrett menes at Storm kan bestemme hvor ofte værmelderne skal jobbe, og om de skal jobbe morgen eller kveld.

Eller som Kalvig selv sier det:

— Innsatsen og evnen avgjør hvem som får hovedrollen og hvem som får en birolle.

Litt sint, mest glad

BT møtte henne på Storms lokaler i TV 2-bygningen på Nøstet. Hun hadde da akkurat fått oversikt over hva dommen innebærer for Storm.

— Vi fortsetter som vi stevner, sier hun.

— Hva synes du om at Storm er dømt til å betale oppreisning for bruk av ulovlige midlertidige kontrakter?

— Min private mening er at jeg er litt sint for at vi skal betale for det. Vi har jo ikke misbrukt de ansatte. Da vi skjønte det var feil, ga vi dem faste kontrakter og var villige til å dekke Henschiens advokatutgifter, sier hun.

— Når kommer neste konkurranse?

— Det var ingen konkurranse. Men bare Storm kan bestemme hvem som skal på skjermen. Hvis ikke kan vi ikke imøtekomme kundenes behov, og da er vi ikke lenger Storm, sier hun.

Verdt å kjempe for

— Dere kunne inngått forlik. Burde dere gjort det?

— Noen prinsipper er det verdt å kjempe for. Det ville vært feigt å gi etter. Det ble spekulert i en antatt redsel for å få riper i lakken. Det er særlig lett å spekulere i det når man har en advokat som har prinsippet «No cure - no pay». Vi måtte ta den rettssaken, det ble prinsipielt, sier hun.

— Når skal dere feire?

— Det blir feiring på julebordet fredag, sier hun, før hun legger til:

— En ting er hva retten sier, noe annet er om vi vinner i mediene. Dette er min første negative erfaring med media, og kanskje var det på tide, sier hun, svært spent på hva som kommer til å stå i dagens aviser.

VIL BESTEMME: Siri M. Kalvig mener værpresentatørene i Storm kan sammenliknes med skuespillere på et teater. - Det er ingen skuespillere som går til sak mot arbeidsgiveren om de ikke får rollen som Evita, sier hun.<br/>Foto: ØRJAN DEISZ