Det er selvfølgelig forferdelig å se bildene av den 12-årige Ali Ismail Abbas ligge der uten armer og med store brannskader over hele kroppen vel vitende om at hans nærmeste er borte for alltid. Det er også flott å se at både England, Norge og Kuwait tilbyr medisinsk hjelp til denne gutten.

Irak-krisen har imidlertid fått svært mye oppmerksomhet i det siste kontra andre humanitære kriser. Bare i Etiopia alene er 11 millioner truet av sultedøden! I Afrika som helhet lider rundt 40 millioner mennesker av hungersnød. Disse menneskene utsettes for lidelser som vi i vår del av verden aldri vil ha mulighet til å forstå. Det er dessuten langt, langt flere som er truet av hungersnøden i Afrika enn dem som nå er livstruende rammet av krigen i Irak. Da er det provoserende å se at så å si samtlige aviser fokuserer så uendelig mye mer på den humanitære situasjonen i Irak fremfor den i Afrika.

Bare fordi hungersnøden i Afrika ikke er noe nytt, så skal den ikke ignoreres. Regjeringen og Stortinget må yte vel så mye bistand her som til Irak.

ERLEND FJELL NÆVDAL