Men programlederen, Gro Holm, behandlet ikke Melcior på en rettferdig måte. Flere ganger anklaget hun ham for å tale usant, og våkne seere kunne raskt konstatere at det var anklagene som var ukorrekte:

Melchior hevdet blant annet at Israel hadde gått med på å oppgi alle bosetninger under forhandlingene i Taba tidligere i år, hvor han selv deltok. Dermed mente han at intifadaen ikke kunne skyldes bosetningene.

Til dette hadde Holm en utrolig kommentar: Hun sa at bosetningene ikke har vært oppe til forhandlinger enda, da dette skulle forhandles om i sluttstatusforhandlingene, og da det enda ikke har funnet sted sluttstatusforhandlinger.

De fleste som har fulgt med vet at det var sluttstatusforhandlinger som fant sted i Camp David i fjor sommer. Og da Melchior var i Taba i januar, var det også sluttstatusforhandlinger som fant sted der.

Videre irettesatte hun Melchior da han sa at dagens konflikt dreier seg om Israels rett til å eksistere. Hun svarte at PLO jo har anerkjent at Israel har denne retten. Men hadde hun vurdert PLOs politikk på samme måten som Israels, ville hun kanskje ha kommet til et annet resultat. For mens Israel gang på gang blir beskyldt for å handle i strid med sine egne uttalelser, settes det sjelden og aldri et tilsvarende søkelys mot PLO.

At PLO sier de anerkjenner Israels rett til å eksistere, betviler jeg ikke, men de krever også at 3,5 millioner palestinere skal få innvandre til Israel (etterkommere av flyktninger). Arafat sier at dette er en absolutt forutsetning for fred. Vil Israel fortsette å eksistere om PLO får gjennomslag for dette? Enkel matematikk sier at det vil Israel ikke.

Så her er det Melchior som har rett, sammen med palestinafrontens eks-yndlinger ytterst på venstresiden i Israel.

MORTEN RASMUSSEN MED ISRAEL FOR FRED, BERGEN