Selv er jeg medlem, og har visst det en stund.

Det vil knapt overraske noen at en golfspillende bergenser og stril er stolt av banen der ute på øyen, men karakteristikken "verdensklasse" er det EUs ambassadør i Tanzania som velvilligst ber om å få formidle. William Hanna heter han, vi studerte sammen i Brugge, Belgia, på 70-tallet.

Han fløy inn til Bergen forrige lørdag, fikk fire solfylte dager ute på banen, og sier følgende:

— Aldri har jeg spilt golf i så vanvittig vakre omgivelser. Aldri har jeg spilt en så god og krevende bane. Aldri har jeg hatt det så hyggelig. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle dra solbrent fra Bergen!

Hils byen og banen og si at jeg kommer igjen, så snart anledningen byr seg.

Den irske gentleman som kommer med disse karakteristikker i en e-post til meg, har spilt golf siden barndommen. Han har spilt flere hundre golfbaner på fire kontinenter. Han er det vi kaller en lidenskapelig spiller, har nabogutt Darren Clarke som sitt store forbilde, (sammen med Seve Ballesteros, selvsagt).

Hans betraktninger om Meland er følgelig velfunderte. Det er min oppfatning at golfere vestpå fortjener å kjenne til hans oppfatning, som også er en stor og velment takk for den mottakelse han fikk ute på Meland.

Personlig vil jeg bare legge til: Det pågår en heller patetisk debatt på ulike websteder østpå om hvilken bane som er best i Norge. De fleste av debattantene har ikke spilt Meland, derfor kan vi lese om baner som Miklagard, Hauger, Bogstad og Borre. Det er utmerkede golfbaner alle sammen.

Men Meland er de ikke i nærheten av. Golf på Meland, det er golf i verdensklasse, hverken mer eller mindre!

FINN LANGELAND SALHUS, P.T. OSLO