Den 16 år gamle jenten ligger på Haukeland universitetssykehus, der tilstanden hennes søndag betegnes som kritisk, men stabil. Tilstanden hennes har ikke endret seg siden lørdag.

Jenten var bevisstløs da hun ble fraktet bort fra ulykkesstedet. For den to år eldre mannen er situasjonen bedre. Han ble lørdag operert, og tilstanden hans betegnes som stabil.

Tilfeldig patrulje

— Uvirkelig. Bare tilfeldigheter gjorde at ikke langt flere ungdommer ble truffet, sier politibetjent Lars Geitle, om dramaet som utspant seg på Herdla på Askøy like før klokken 01.30 natt til lørdag.

Det hele startet med at politiet var på tilfeldig patrulje og kom over en bil som hadde kjørt i fjellveggen.

— Bilføreren innrømmet med en gang at han ikke hadde lappen og at han hadde drukket. Vi satte på blålysene og begynte å jobbe på stedet, forteller Geitle.

Ryktet gikk fort om hva som har skjedd og mange ungdommer samlet seg på stedet. Noen kom i en bil som parkerte bak politibilen. Politibilen sto hele tiden med blålysene på.

Kastet gjennom luften

Da skjer det uvirkelige. På den oversiktlige strekningen ser man en bil komme mot ulykkesstedet. Plutselig smeller det. Bilen kjører rett i personbilen som står bak politiets uniformerte bil. De to ungdommene blir truffet og kastet 8-10 meter gjennom luften.

Den kritisk skadde jenten blir liggende på en gangsti, 18-åringen i veibanen.

— Jeg satt i bilen og jobbet og kjente at det ristet skikkelig. Selv for en politimann var det uvirkelig det som skjedde, sier Geitle.

Operasjonsleder Osvald Nordvik i Hordaland politidistrikt opplyser at det er mistanke om at den 29 år gamle sjåføren var påvirket av alkohol. Vitner forteller at han var påvirket.

— Man kan trygt slå fast at flaks gjorde at omfanget av ulykken ikke ble langt større, sier Nordvik.

Utskrevet i går

Sammen med de to skadde ungdommene ble også 29-åringen sendt til sykehus. Han kunne imidlertid utskrives i går. Politiet har ennå ikke avhørt mannen. Det er derfor heller ikke utferdiget noen siktelse.

Lørdag kveld var patruljen fra Askøy lensmannskontor tilbake på åstedet for å se etter bremsespor.

Strekningen hvor ulykken skjedde blir omtalt som et sted hvor folk liker å kjøre fort. Folk i lokalmiljøet som BT har snakket med forteller også om at det er en del fyllekjøring og råkjøring.

Lensmann Odd Dale mener derimot at situasjonen ikke er verre på Askøy enn andre steder.

— Vi har fått tips om at det kjøres fort på denne strekningen etter at veien nylig ble utbedret. Fyllekjøring her tror jeg ikke er et større problem enn på andre steder, sier Dale.