Noen flørtende uker, flerfoldige soldager med krokus og milde vinder, med løfterik grønking og begynnende fuglekvitter, har vi bak oss. Krydret med regnbyger, tåke og snøvær riktignok, skikkelig apriloppførsel. Tross det, mars fikk hageeiere til å ta frem river og starte opprydding, mens kafeer og restauranter optimistisk hentet frem stoler til hutrende utepilsnytere.

Og i morges denne starten på april. Slik kan vi bli lurt. Vi får velge å ta det som en spøk. En særdeles våt spøk. Men nordavinden ulende rundt hushjørnene, skynder folk seg fra dør til dør. De berger seg i hus, og nyter bak vindusglass varmen fra flyktige solstråler. For april fornekter seg jo ikke. Før aprilspøkene er offisielt oppklarte, sprekker skydekket for en stakket stund. Våren er uomtvistelig like om hjørnet. Så var det heldigvis en spøk likevel, snødrevet, på linje med festspillåpner Ari Behn, og golf i Nygårdsparken.

Takk og pris at noen lar seg inspirere av oppstarten på april, lar kreativiteten blomstre, og utfordrer oss andre til å bruke vår fantasi og kritiske sans. Like observante og kritiske burde vi i grunnen være hver dag. Media er som april, uberegnelig til tider. Uunnværlig, og ikke helt til å stole på, vil noen hevde. Likevel, en dag uten avis er som en vår med bare mars.

Velkommen april!

GUNN LEIKNES