Bekreftelsen kom etter at liket ble obdusert fredag ettermiddag.

Siste sikre observasjon av 59-åringen ble gjort 5. juni, torsdag før pinsehelgen. Liket har trolig ligget en uke i leiligheten før det ble funnet ved 21.30-tiden torsdag kveld.

Bevæpnet politi bevoktet drapsstedet i gaten Sollsmittet fredag, mens leiligheten ble luftet. Noen timer senere ble vaktholdet redusert til én polititjenestemann.

Lensmann Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon sier at det ikke funnet spor som tyder på at det har vært kamp inne i leiligheten.

Venner kontaktet politiet

Det var venner av den uføretrygdede mannen som kontaktet politiet da de ikke hadde hørt et ord fra ham på over en uke.

— Avdøde er sist sett i live for en uke siden. Vi tok oss inn i leiligheten etter å ha fått en bekymringsmelding fra venner av ham, forteller Vardøy.

Politiet er interesert i vitner som kan ha sett avdøde torsdag 5. juni og de påfølgende dagene, eller observert personer og kjøretøyer i området i det aktuelle tidsrommet. Tips kan gis på telefon 932 29 100.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken.

Enslig rullestolbruker

Ifølge politiet har drapsofferet levd et tilbaketrukket liv. Han skal ikke ha hatt kontakt med naboene som bodde i etasjen over i samme enebolig i et villastrøk i Åsane.

Mannen, som er rullestolbruker, eide tidligere hele huset, men skal ha solgt mesteparten av det og selv flyttet inn i en leilighet i kjelleren.

Boligen ligger i enden av en blindvei med få hus.

Politiet i Arna og Åsane etterforsket saken hele fredag, med bistand fra Kriminalteknisk seksjon, Felles Operativ Enhet, Hordaland politidistrikt, og Volds- og Sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon.

Etterforskningen holder frem gjennom helgen.

Bt.no følger saken. Tast Ctrl R for siste versjon av denne siden.