GARD STEIRO

gard.steiro@bt.no

Det opplyser kriminalsjef Svein Erik Krogvold i en pressemelding torsdag ettermiddag. Han betegner situasjonen som prekær. Krogvold opplyser at de fire fangene har sittet i politiarresten i langt over den normale 24 timers fristen. Da skal fangene etter loven overføres til varetektsceller.

I går stilte kriminalsjefen et ultimatum overfor fengselsmyndighetene: Skaff oss celler, ellers blir fangene løslatt. Slo med jernstang

To av de fire fangene som nå kan bli løslatt er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Den 28. juli skal de ha angrepet en manne med jernstang på Korskirkeallmenningen. Offeret ble kjørt til Haukeland sykehus med skader i hode, ansikt og bryst.

De to ble varetektsfengslet for to uker med brev— og besøksforbud. Nå kan de bli løslatt, på tross av at fornærmede ennå ikke er avhørt av politiet. De to andre fangene er begge siktet for å ha stjålet datautstyr verdsatt til 300.000 kroner.

Tyvegodset er ennå ikke funnet. De to har sittet i politiarresten siden 27. august.

Alle fire ble fengslet med restriksjoner fordi retten fryktet at de kunne ødelegge bevis.

Dyr transport

Det er enorm mangel på celler i Bergen fengsel. Krogvold opplyser at bergenspolitiet siden 18. august kun har fått plassert åtte fanger i fengselet. Ni fanger blitt fraktet til Ringerike fengsel, to til Drammen fengsel, og ytterligere to til fengselet i Skien.

— Etterforskningen vanskeliggjøres når fangene ikke er plassert i Bergen. I tillegg kommer store reisekostnader og båndlegging av personell, heter det i pressemeldingen.

Krogvold betegner det som svært ødeleggende for etterforskningen at politiet nå kan bli tvunget til å løslate fanger.