TOR LEIF PEDERSEN tor.pedersen@bt.no

Norges Røde Kors har 250 hjelpekorps med 4500 frivillige i skjerpet beredskap i Norge.

I Sogn og Fjordane er 26 korps klar til innsats. De ledes av distriktssentralen som ligger på Utvikfjellet. Hordaland Røde Kors Hjelpekorps distriktssentral ligger på Finse. I alt er det 29 hjelpekorps i beredskap i dette fylket. I dagene før påske offentliggjør Bergens Tidende et stort kart som viser hvor du kan finne det enkelte hjelpekorps i de to fylkene.

Ikke bare i fjellet Men det er ikke bare i fjellet Røde Kors satser ekstra i påsken. Flere steder i Norge vil organisasjonen ha sjøtjeneste. Røde Kors mener at også de som ikke kommer seg på påskeferie — eldre, funksjonshemmede og andre svake grupper som enslige, mindreårige asylsøkere trenger et tilbud.

83 Lavinehunder Norske Redningshunder har 83 lavinehunder med førere over hele landet klar til å rykke ut på kort varsel. Ved skredulykker er det avgjørende at hjelpen kommer raskt frem. Mer enn halvparten av lavinehundene og deres førere er derfor tilknyttet baser for heilkopter som har høyeste beredskap i påsken.

Organisasjonen har også 79 ettersøkingshunder med førere i beredskap for leteaksjoner andre steder enn i påskefjellet.

Norsk Folkehjelp Sanitet Årdal har plassert en stor gruppe på Tyin i Jotunheimen. Norsk Folkehjelp har ingen i beredskap i Hordaland.

Les også: Sol og fint, men litt vind i fjellet mandagKvistene er til god hjelpModerat fare for snøskred86 skader i palmehelgen

I GÅSEGANG: Disse skiløperne var på fellestur med Bergen Turlag langs den kvistede løypen mellom Hallingskeid og Finse. (Foto: Helge Sunde)