• Nå må du holde opp å tulle, sa jeg til han. Jeg var sikker på at det var en spøk, sier Målfrid Rolland. Men raneren spøkte ikke.

— Skoleelever finner jo på så mangt. Jeg var sikker på at det var noen som ville tulle med meg, gjentar Målfrid.

Tre timer etter at en maskert mann stormet inn i Jokerbutikken på Garnes i Arna, er hun tilbake på jobb.

— Jeg var ikke redd når det sto på. Jeg trodde jo aldri at det var et ran som var på gang. Nå etterpå er jeg litt skjelven, innrømmer Målfrid.

— Jeg sa at han fikk holde opp med dette tullet. Da viftet han med pistolen, og jeg forsto at det var alvor. Jeg trakk meg rolig tilbake, mens han forsynte seg fra tobakkshyllene.

Ranet skjedde i Joker-butikken på Garnes i Arna klokken 12.21 i formiddag. Politiet avsluttet litt før klokken 15.00 den væpnede jakten på raneren uten resultat. Politiet leter etter en ung mann, 175-185 høy. Han hadde finlandshette, svart genser og dongeribokse med et rødt merke bak og snakket vestlandsdialekt.

— En ungdom kom inn butikken iført finlandshette. Han truet betjeningen med et håndvåpen, og forlangte penger og tobakk. Han fikk tobakksvarer, men ikke penger. Han stakk deretter av til fots fra butikken, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

— Ting tyder på at vi har med en lokalkjent å gjøre. Vi foretar nå en dør-til-dør aksjon, og ønsker tips fra folk som har oppholdt seg i området fra klokken 12 til 13. Også personer som har beveget seg langs skinnegangen vil vi ha kontakt med, sier lensmann Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon til bt.no.

INGEN SPØK: Målfrid og Sigmund Rolland har drevet butikk på Garnes i 24 år. I går kom en raner på besøk for første gang.