Hvorfor bruker avisen begrepet HV-major?

Antar at dette skal henspeile på den store tragedien på Geilo, der en ungdom tilhørende HV avfyrte skudd med et AG3-gevær og drepte tre personer, deretter seg selv.

Jeg er ikke en HV-major, jeg er vernepliktig major, således må begrepet HV-major stå for avisens egen regning.

Personen som fikk låne en pistol av typen 22 skal. (noe av det minste kaliber innen pistoler), hadde jeg hatt i arbeidsgruppen i tre år. Gjennom dette kjennskapet hadde jeg lært meg å vise tillit for å få tillit. I løpet av den perioden hadde han overfor meg ikke vist en atferd som skulle diskvalifisere ham fra å kunne «skyte» to katter, som altså hele episoden dreier seg om.

Hva vedkommende har gjort etter denne episoden, som fant sted høsten 98 og frem til d.d. vites ikke. Han forlot arbeidsgruppen omtrent på samme tidspunkt.

Antar at rettssaken mot ham dreide seg om flere forhold som er blitt opparbeidet i årene etterpå, og at saken mot ham summerte en rekke forhold etter hans tid i min arbeidsgruppe.

Hvilke motiv avisen har for å «henge» meg ut som person på en slik måte som de her har gjort, vites ikke. Jeg har fått ett forelegg av politiet som for lengst er betalt (tre år siden). Tenk om alle som hadde ett forelegg skulle henges ut i avisen på en slik måte? Hvorfor blir ikke den «kriminelle» fremstilt i saken med navn og renommé?

Uten å lide av for langt fremskreden «paranoia» kunne jeg nesten tro at det var «noen» i mitt tidligere parti som har tipset pressen, i og med at innlegget henspeiler på min politiske karriere også.

Med dette innlegg avsluttes saken for mitt vedkommende.

Fredrik Ugland Litleskare, Voss