Med lommene proppfulle av Potter-snop troppet de opp på Bergen Kino, hvor de ble servert fargerikt heksebrygg og magisk god sjokoladekake. Men de små magene var allerede så fulle av sommerfugler.

— Utrolig spennende

Stemningen var elektrisk foran premieren på «Harry Potter og den vises stein» fredag.

— Det blir utrolig spennende, vi har gledet oss kjempemasse, sier Martina Mehren Wade (10) Vennene hennes fra St. Paul skole står og tripper utenfor kinoen med nesen klistret til de store glassvinduene.

På et langbord, under blå spotter, er det satt opp flere Harry Potter spill.

— Ååå, et sånt ønsker eg meg til jul, sier Edvard Sefland Målsnes (9). Han og broren Tarjej (11) er ekte Potter-fanatikere, ifølge dem selv.

Ønsker seg runde briller

— Jeg sier som det sto i avisen: «Like lite som alle andre kan Daniel Radcliffe forklare hva som ligger bak suksessen», siterer Tarjej fra hukommelsen og forklarer at Radcliffe er han som spiller Harry i filmen.

Tarjej kan utenatt nesten alt som har stått om filmen i avisen, nemlig.

— Vet du hva som er irriterende? Jeg hadde jo runde briller men så fikk jeg nye, men nå skal jeg spørre mamma om vi kan kjøpe sånne Potter-briller hos optikeren, sier han og retter på sine mer firkantede.

FASCINERT: 11 år gamle Stian Ellingsen er bare en av mange, mange tusen Potter-fans. I kveld var han på premiéren på Bergen Kino.
Foto: Rune Sævig