— Det er veldig tragisk og uventet at vi skal oppleve slik som dette. Det er helt meningsløst, jeg kan ikke se noe motiv, sier Lønningen om hærverket på Tednebakkane Omsorgssenter i Øygarden.

— I første etasje hadde noen av himlingsplatene allerede falt ned på grunn av vekten av vannet i etasjen over. Resten av platene og isolasjonen må skiftes ut. Mye av listverket er gjennomtrukket av vann. Og når det gjelder gulvet kan det i verste fall bli snakk om totalutskifting, sier Lønningen.

Nytt gulv, som dels er i parkett, dels i linoleum med kork under, vil koste rundt én million kroner.

— Men totalt vil skadene koste langt mer. Vann kan føre til mange skjulte skader som først viser seg etter en tid som lukt, fukt og råte. For å unngå det vil vi gå helt til bunns med en gang, bryte opp gulv og undersøke bjelkelaget under for vannskader. Det kan bli en veldig omfattende renovering, sier Lønningen til.

Øygarden kommune har byggforsikring på prosjektet, og i går kveld var Egil Lønningen tilbake i bygningen for å gå gjennom skadene med en representant for forsikringsselskapet Gjensidige. Han kan ennå ikke si når Tednebakkane Omsorgssenter kan stå ferdig, og regner med at ferdigstillelsen av første byggetrinn blir en til to måneder forsinket.