• For å få dekket behovet høst og vinter må vi kutte ned om sommeren. Konsekvensen av å kjøre ruter med store underskudd om sommeren ville være et dårligere tilbud til våre kunder resten av året sier infosjefen i Gaia.

— Hvilke råd vil du gi Gaia-kundene ti dager før rutetilbudet «stuper»?

— De bør studere de nye frekvensene på sin rute. Fra mandag 16. juni er ruteheftene lagt ut i alle bussene, og de er også lett tilgjengelige på nettstedet gaiatrafikk.no.

Gaia gjør som alle andre busselskap i de store byene; tilpasser tilbudet etter trafikkmengden. Men i år blir altså «sommeren» en uke lengre enn i fjor.

Gaia regner naturlig nok med stor pågang fra 23. juni. Derfor økes bemanningen på kundetelefon 81544300 den første uken med sommerruter.

— Vi oppfordrer folk som blir stående igjen på grunn av full buss til å ta kontakt på dette nummeret. Da kan vi vurdere en maksi-taxi eller en suppleringsbuss sier Leganger.

Pr. mai er nedgangen i Gaia-trafikken to prosent, noe som tilsvarer 200.000 passasjerer i minus, i forhold til samme periode året før.

— Prisøkningen er nok noe av årsaken. Nedgangen viser at vi må være ekstra forsiktig når vi lager sommerprogrammet, sier han.

Det var i går ikke mulig å få HSD Buss sine sommer-kutt.