Fengslingsmøtene vil pågå i hele dag. Minst en person er hittil fengslet.

Ingen i politiet vil si noe som helst om gårsdagens nøye, planlagte aksjon. Det skal imidlertid dreie seg om et stort beslag av narkotika, ett av de største i sitt slag i Bergen.

— Ingen kommentar, sier lensmann Norvald Visnes i Fana. Samme svar får BT hos politioverbetjent Reidar Solsvik ved narkotikaseksjonen i Hordaland politidistrikt, som leder etterforskningen.

- Har forgreninger

Minst 16 personer skal ha blitt brakt inn i løpet av fredag. Politiet skal ha slått til mot klubblokalene i Osveien i morgentimene. Det skal utover dagen ha blitt foretatt pågripelser flere steder i Bergen og kommunene rundt.

Kilder BT har snakket med opplyser at saken har forgreninger utover politidistriktets grenser. Politiet tror de står overfor en rekke pågripelser i dagene som kommer.

Av dem som ble brakt inn i går, skal seks fortsatt sitte i såkalt fengslig forvaring. Disse skal være mellom 20 og 45 år gamle.

Ble totalt isolert

Gårsdagens aksjon ble gjennomført i stor hemmelighet. Ingen av dem som sitter pågrepet skal ha fått snakket med advokat. De er bare blitt orientert om at det gjelder brudd på narkotikalovgivningen.

BT var i går ettermiddag utenfor lokalene til MC-klubben. Vi snakket med et av medlemmene. Han hevdet å være helt uvitende om det som hadde skjedd tidligere på dagen.

— Jeg aner ikke hva det dreier seg om. Men politiet har vært mer forsiktige denne enn forrige gang. Da sparket de inn den ulåste ytterdøren vår, sier mannen til BT.

— Politiet mener at dere forsøker å bli medlem av Hells Angels?

— Det får politiet stå for, svarer mannen.

- Jeg savner tre

Senere på kvelden kom vi i kontakt med en av dem som ble pågrepet, men som senere på dagen ble løslatt.

— Jeg sto og snakket i telefonen da politiet kom og rev den ut av hendene mine. Jeg ble puttet i en bil og kjørt mot sentrum. Halvveis snur de og kjører meg tilbake. Her setter de meg av, uten et ord. Jeg fatter ikke hva de holder på med, sier medlemmet.

— Vet du hvor mange som er tatt?

— Jeg savner tre. Mer vet jeg ikke, svarer medlemmet.

Politiet har holdt MC-klubben i Fana under oppsikt lenge. Det er politiets oppfatning at Union MC stadig nærmer seg å bli tatt opp som HA-medlem. Det er derfor blitt foretatt flere razziaer mot klubben. Senest høsten 2001 ble 29 personer tauet inn. Imidlertid har politiet aldri greid å få noe på klubben. Så godt som alle sakene mot enkeltmedlemmer har endt opp i ingenting.

Nå hevder politiet at de har gjort storfangst.

Advokatene Bjørn Meltzer og Jørgen Riple representerer flere av MC-klubbens medlemmer. Sent i går kveld var de orientert om at flere av dem var pågrepet, men kunne av hensyn til saken ikke uttale seg til BT.

STORBESLAG: Her på området til Union MC skal politiet ha gjort, det de betegner som et stort narkobeslag i forbindelse med gårsdagens razzia.<p/>FOTO: KNUT STRAND