Jeg har ikke i noen sammenheng lagt skjul på mitt ekte og sterkt følelsesladede forhold til Sportsklubben Brann.

Det er et «forhold» som dessverre har vært mest preget av nedturer. Men så er det jo slik at gammel kjærlighet ikke ruster.

Jeg er stolt over å ha vært og stolt over å være Brann-supporter. Jeg er stolt over å følge et fotballag som har en eksepsjonell mediedekning og oppmerksomhet, til tross for svært magre resultater. Jeg er stolt over å være en del av landets fineste og mest entusiastiske publikum.

Overgangssaken til Azar Karadas har dessverre fremtvunget de mest primitive reaksjoner hos en del av supporterne. Å kalle en meget talentfull 20-åring for sviker og Judas, fordi han har valgt å gå til Rosenborg, er dessverre en type reaksjoner jeg trodde vi ville slippe i Norge. Azar Karadas har hatt en kometaktig karriere i Brann, men fjorårssesongen og treningskampene denne sesongen, har tydelig vist at Azar Karadas ikke har vært i nærheten av den forventede utvikling. Det er faktisk så ille at Azar Karadas på dette tidspunkt ikke engang har vært en del av førsteelleveren. I tillegg sliter Sportsklubben Brann med meget anstrengt økonomi. Det er således ikke det minste vanskelig å forstå at seks millioner kroner er mange penger for Sportsklubben Brann. Samtidig vil jeg uttrykke min fulle forståelse for at Azar Karadas har valgt å gå til Rosenborg, han må uansett tenke på sin egen karriere og vil garantert få et oppsving med å komme til de skjermede omgivelsene på Lerkendal.

I respekt for den gode fotballspilleren Azar Karadas er og for alle de gode kampene han har spilt for Brann i de årene han har vært i klubben, vil jeg ønske ham til lykke i sine nye omgivelser. Samtidig synes jeg vi som er glad i Brann spesielt og fotball generelt, må kjempe mot de primitive kreftene som dukker opp blant en del supportere.

Fotballen er Guds gave til mannen (og etter hvert kvinnen) har jeg pleid å si. La oss være enige om at det er målene, scoringene, øyeblikkene og poengene vi skal la oss begeistre av. Og hvis noen skulle være i tvil så har jeg sesongkort for det tjuende året på rad.

Kurt Rune Leirvåg