Lunsjkonsertene i Grieghallens foajé fredagene er en viktig del av byens musikkliv. Heldigvis er det ikke en godt bevart hemmelighet. I går var det rundt tre hundre til stede, og de fikk en feststund med et orkester som spilte inspirert og humørfylt. Programmet var variert: komponistene Berlioz, Kuhlau, Khatchaturian, Rossini og Arnold var representert i det timelange programmet.

Fra første takt viste dirigent Bjarte Engeset en suveren tolking av repertoaret. Han lokket frem en klangfylde og presisjon i orkesteret som var imponerende. Forsvarets Musikkorps disponerer en rekke glimrende musikere, og med de stykkene som var valgt, fikk vi samspill og solopartier hvor alle kom til sin rett.

Solistene Christian Holter og Anett Åkerset var samstemt og presise i Fr. Kuhlaus Concertino for to horn. Igjen må Engeset få ros for den fine måten han bandt sammen orkesteret med solistene.

Forsvarets Musikkorps er på sitt beste når de er på hjemmebane, det vil si med arrangement og verk som er laget for symfonisk band. I gårsdagens konsert fikk de vist hvor klangrikdom og variasjon i spillet, det varierte fra de yndigste melodiperler til fullt symfonisk trøkk 16!

Det er bare å glede seg til neste konsert.

ANMELDT AV

PER JON ODÉEN