På kontrastenes dag ble det både satt varmerekord — og det kom kraftige regnskyll.

— En av regnbygene så ut som svær sopp fra vinduet vårt, så det var mye nedbør som falt på kort tid, sier statsmeteorolog Jørgen Grønneberg ved Vervarslinga for Vestlandet til Bergens Tidende.

Regnbygene var ekstremt lokale - enkelte steder i Bergensområdet falt det mellom 40 og 50 millimeter regn på kort tid, mens det andre steder knapt nok regnet i det hele tatt. Særlig i Arna var det nærmest troperegn - uværet kom fort og voldsomt, men forsvant igjen i løpet av kort tid. Flere steder var det også kraftig tordenvær.

— Det har vært nokså hektisk aktivitet, og mange lynnedslag. Det er fortsatt uttrykk for både torden og ettermiddagsbyger i morgen, men det mest intense uværet er trolig over, sier Grønneberg.

Enorme tordenskrall og lyn førte til at hele Osterøy ble mørklagt i 17-tiden i går. Flere trafobokser tok fyr og andre steder røk strømkablene.

— Vi kobler inn flere og flere områder og regner med å ha hele Osterøy tilbake på nett i løpet av kvelden, sa Tore Aase ved BKKs feilmeldingssentral i går kveld.

Også flere trafobokser i fjell begynte å brenne i går ettermiddag og flere steder ble strømmen vekke i en times tid.

EKSTREMT LOKALE BYGER: Enkelte steder, som her over Vareggen mellom Arna og Åsane, falt det mye nedbør på kort tid i går ettermiddag.