debattRune J. Skjælaaenstortingskandidat Senterpartiet

Nå har jo Arbeiderpartiet holdt sitt landsmøte der de har lagt strategien for kommende valgperiode. Senterpartiet skal ha sitt landsmøte i midten av mars. Der vil undertegnede være med på å vedta å satse en milliard ekstra til kollektivtrafikk i kommende periode. Dette skjer ikke fordi vi løssluppent strør om oss med milliarder, men fordi Senterpartiet ser at blant annet Bergen og andre storbyer har et for dårlig kollektivtilbud. Kostnadene ved å la være er større. Miljøet tåler faktisk ikke den økningen av biltrafikk som prognosene for blant annet Bergen sier. Det er rett som Arne Jakobsen sier at undertegnede ikke er alene i Senterpartiet som snakker om kollektivmilliarden. Senterpartiet tar konsekvensen av det og programfester kollektivmilliarden på landsmøtet i mars. Det er forpliktende.

Arne Jakobsen prøver å harselere over Hordaland Senterpartis nominasjonsmøte og undertegnede som etter to omganger med stemmelikhet ble førstekandidat ved loddtrekning og bruker ordet «lottostortingskandidat» som en mulig forklaring på løftet om kollektivmilliarden. Det er jo trist for Arbeiderpartiet at Arne Jakobsen som deres samferdselspolitiske talsmann på en så nedlatende måte kommenterer en så viktig sak som kollektivsatsing.

Men det er jo kanskje ikke annet å vente fra Arbeiderpartiet. De ville jo ha moms på kollektivtrafikk, og Senterpartiet og de to andre sentrumspartiene måtte kjempe hardt før Arbeiderpartiet i budsjettforliket gikk med på å gi 20 millioner ekstra til kollektivtrafikken i Bergensområdet for inneværende år.