Mike Stern er en gitarist som har mye å fare med. På åttitallet spilte han med Miles Davis og gjorde seg bemerket med en virtuos teknikk og musikalsk allsidighet. Siden den gang har Stern etablert seg som en av de fremste gitaristene innen fusion-retningen.

Konserten på Verftet fredag kveld ga mulighet til å få nærkontakt med en musiker på internasjonalt plan, skjønt det å inneha et stort navn gir ikke automatisk gode konserter. Mike Stern har en del typiske kjennetegn: Den musikalske basisen er i et åpent jazzuttrykk som innimellom beveger seg over i rock. Denne vekslingen skaper i utgangspunktet en fin musikalsk bredde. Komposisjonene får en rytmisk friskhet og snert som er iørefallende.

Det tekniske lydbildet skapes med stor forstand, og de ulike låtene har en dramaturgi som føles troverdig. Likevel er det også noe litt ensformig over musikken i det lange løp. Mike Stern bruker en del «be-bop» elementer i kanskje litt for stor grad. Struktur og utvikling blir med ett avdekket som noe planlagt, og mye av spenningen går tapt. Jazz må definitivt ikke bli en forutsigbar affære! Konserten var ikke dårlig, men beholdningen var blandet.

Fordi musikken føltes å være litt ensformig.

ANMELDT AV

ESPEN SELVIK

GOD GITARIST: Mike Stern, en av de fremste gitaristene innen fusion, holdt konsert på Sardinen fredag.

FOTO: VEGAR VALDE