• Det blir rart. Både tanker, ord og følelser vil strømme på. Men både Cathrine og jeg har ryggrad til å klare det

RAGNHILD HOVragnhild.hov@bt.no

Det sier Fredrik Litleskare mens han blar i vedtektene og programmet til Sosialdemokratene.

Eget bord I dag åpner Fylkestinget i Folkets Hus i Bergen. Litleskare og Cathrine Rustøen vil få eget bord.— Fylkestingsgruppen skal ha fått streng beskjed fra Fremskrittspartiet sentralt om at de ikke skal ha noen kontakt med oss. De skal få det som de vil, sier utbryteren og sammenlikner situasjonen med en skilsmisse. - Det er ikke bare enkelt å bli kastet ut etter 24 års medlemskap. Fremdeles er jeg Frp-er i ånden. Men jeg skal ikke legge flere steiner til byrden. Både Cathrin Rustøen og jeg har akseptert at vi er enslige svaler. Vi kommer til å opptre som gruppeløse, uavhengige representanter nå.

Første møte Fylkestingssamlingen er for Litleskares del det første politiske møtet han deltar i etter at han meldte seg ut av Fremskrittspartiet. Foruten å være fylkestingsrepresentant er han også medlem av kommunestyret på Stord. Der var han inntil utmeldelsen gruppeleder for Frp.- Jeg har gitt ordføreren beskjed om at jeg må få eget bord der også.Han innrømmer at det kan bli mer arbeidskrevende å opptre som uavhengig representant. Alle forberedelser og beslutninger må han stå for selv. Men han kvir seg ikke.

På vippen Til fylkestinget prioriterer Litleskare kystsoneplanen. Årsmeldingen for ombudet for psykiatrien og investeringsstøtte til Danielsens videregående skole.- Vi kan bli i vippeposisjon. Våre gamle alliansepartnere skal ikke stole på at vi stemmer med dem, advarer han