ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

De to unge mennene, som er fra Stavanger, skulle bruke vinterferien til å gå fra Finse til Røldal. De startet lørdag morgen fra Finsehytta. Den ene hadde lovet å ringe sin mor søndag kveld, men hun hørte ingenting fra ham.

– Hun kontaktet politiet mandag, etter at hun heller ikke da hadde hørt noe fra sønnen sin, sier politioverbetjent Per Langesæter ved Hardanger politidistrikt.

I morges besluttet politiet å sette i gang en leteaksjon etter de to unge mennene.

– De skal være fjellvante og godt utrustet. Det behøver ikke å bety noe at moren til den ene av dem ikke ble oppringt til avtalt tid. Mobildekningen på strekningen er dårlig. Dette gjelder særlig GSM-nettet, sier Langesæter.

Etter det politiet kjenner til, hadde de to unge mennene planlagt å bruke seks-sju dager på fjellturen. De skulle overnattet i forskjellige turisthytter langs ruten.

Selv om de to 22-åringene formelt ikke er meldt savnet, har politiet likevel valgt å lete etter dem. I alt tre patruljer med snø-scootere fra Røde Kors Hjelpekorps er nå ute langs ruten de skulle gå. Den ene patruljen startet fra Finse, de to andre fra Dyranut.

Været i området har vært dårlig de siste dagene, men i formiddag har vinden stilnet.